Nike | Tek Office Buildings 55+58

TVA’s working relationship with Nike continued with this off-campus office expansion. With its corporate headquarters at full capacity, Nike looked to adjacent properties as a way to house their ever expanding workforce.

Presented with non-traditional office space to convert, TVA modified the existing building plan by opening up four large space quadrants with skylights. This allowed users to orient themselves within the over-sized floors, and created centers for informal gathering, dining, and meeting. The existing ceiling system was pulled away from the exterior walls to allow the space to have vertical relief along the perimeter. The use of bold color-coordinated wayfinding defined “neighborhoods” and the use of branded graphics helped to articulate the zones between private, individual workspaces and public, collaboration areas.

Year: 2013
Location: Beaverton, OR