PeaceHealth

Searching for a space that could comfortably house their “caregivers” following the merger of several healthcare divisions, PeaceHealth was intrigued by the concept of a single-floor environment that could facilitate easy communication. The existing building that they eventually found had a large, light-filled atrium, but low ceilings, no natural light, and few distinguishing characteristics that would reflect PeaceHealth’s culture which values all who work together to promote the health of the community.

As part of the project renovation, wide bands of exterior glass and two large skylights were added to the environment. The proposed Phase I project provided space for 600-people to work and created new commons areas, which included stone-veneer fireplaces, light-filled lounges, and cafe seating. Deep-stained walnut paneling was chosen for the workstation walls to warm the palette. The new administrative headquarters contained a variety of collaboration, conference and meeting spaces, as well as a chapel. A separate suite area for executive offices contained its own reception and board room facilities.

Year: 2013
Location: Vancouver, WA