Sony Ericsson Corporate Campus hero imageSony Ericsson Corporate Campus hero image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus slideshow image
Sony Ericsson Corporate Campus

Sony Ericsson Corporate Campus

Elements that reinforce the marriage of built and natural landscape environments guided the solution and informed a planning direction.

In 1998, Swedish-based Ericsson, Inc. chose to consolidate its multiple leases in the Dallas area and create a new U.S. headquarters in the Legacy Corporate Park in Plano, Texas. Following a nationwide tour of corporate campuses, Ericsson staged a planning competition for a 1.5 million square foot corporate campus constructed in three equal phases. The 110-acre master plan that evolved is a sympathetic response to the regional climate, natural landscape elements and site conditions that comprise the site and provide its unique character. These elements guided the solution and informed a planning direction that reinforces the marriage of built and natural landscape environments.

TVA developed a campus environment that addressed user needs for flexibility, mobility, and technology within a context that emphasized warm materials, daylighting, and views to the lake and distant horizon. Prevailing wind studies, the evaporative cooling effects of the central lake, and allowance for future growth were the driving features in the development of this site plan.

The interior spaces work environments connect to collaborative amenity zones and lounge areas. The design optimizes the value of corridors and common areas as communication areas. Shared work centers open up to main corridors, making users more visible and likely to engage passing colleagues. Micro-cafes, breakout rooms and special niches positioned along circulation routes provide both opportunity and tools for interaction among occupants.

Client
Sony-Ericsson
Location
Plano, Texas
Date
2001
Size
520,000 sq ft
Robert Thompson, Susan Hargrave
2003 IIDA/AIA Interior Design Honor Award 2003 ASLA Honor Award